Politika zasebnosti in piškotki

Upravitelj spletne strani https://www.rusalka-design.si (v nadaljevanju spletna stran) je: ____________________ (v nadaljevanju upravljavec).

Katere osebne podatke zbiramo?

Piškotki – Statistika – Google Analytics

Na spletni strani uporabljamo servis Google Analytics za vodenje statistike obiska. Servis prejema anonimizirane podatke, ki ne vsebujejo prepoznavnih osebnih podatkov (recimo anonimiziran IP).

Upravljavec deli dostop do statistike s podizvajalcem (administrator spletne strani), s katerim ima podpisano pogodbo o sodelovanju in opredeljuje pogoje in pravice za dostop do teh podatkov.

Podatke o statistiki smatramo kot pomembe, saj z njimi pridobivamo povratne informacije 

Podatki o spletni analitiki se shranjujejo do 26 mesecev samo v Google Analytics, ki jih nato avtomatično briše, glede na njihove pravilnike.

Funkcionalni piškotki za delovanje spletne strani

WordPress namestitev uporablja več piškotkov, ki skrbijo za varno in stabilno delovanje spletne strani in ohranjanje dobre uporabniške izkušnje. Piškotki so shranjeni v brskalniku obiskovalca in ne prenašajo osebnih podatkov, ki jih uporabniki lahko vpišejo med interakcijo s spletno stranjo, v podatkovne baze namestitve.

Katere pravice imate glede vaših podatkov?

Ker na naši spletni strani ne shranjujemo vaših osebnih podatkov ni nobene možnosti, da bi vaš osebni podatek nekdo zlorabil.

Kako varujemo komunikacijo z vami?

Povezava s spletno stranjo je obdelana preko varnega strežnika (in varne povezave), ki gostuje pri ponudniku gostovanja Žabec.net. Ne mi ne ponudnik gostovanja ne shranjuje nobenih vaših osebnih podatkov.

Če menite, da upravljavec krši veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico podati pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, na naslov: Informacijski pooblaščenec, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, Slovenija; tel: +386 1 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Spletna stran vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne strani dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne strani in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne strani, , posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Lastnik spletne strani lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Nekaj primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske;
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave;
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi;
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani;
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …).

Onemogočite piškotke

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Item added to cart.
0 items - 0,00